Borsada elmas formasyonu kullanmak için neler gereklidir ve hangi durumlarda kullanılmaktadır? Borsada elmas formasyonu hakkında bilmeniz gerekenler.
Hisse senedi ticareti genellikle kumar olarak adlandırılır. Ancak gerçek şu ki, birçok bilim faaliyeti destekliyor. Hisse senedi ticaretinin çeşitli teknik yönleri, piyasaya ne zaman gireceğinizi veya ne zaman çıkacağınızı anlamanıza yardımcı olabilir. Çeşitli teknik tablolara ve analiz kalıplarına ilgi duyarsanız, yatırımınızdan ne bekleyeceğinizi tahmin edebileceksiniz. Hisse senedi yatırımları sırasında en sık kullanılan teknik analiz grafiğinden biri de elmas üst grafik modelidir. İşte borsada elmas formasyonu ve anlamanıza yardımcı olacak bir giriş kılavuzu.
Borsada Elmas Formasyonu Oluşumu Tanımı
Bir tür teknik analiz modeli olan elmas tepe oluşumu, tipik olarak piyasa tepelerinde veya yakınında meydana gelen bir modeldir. Formasyon esasen bir yükseliş trendinin tersine dönebileceğinin sinyalini veriyor. Bu oluşum, dip noktaları ve tepe noktaları birbirine bağlayan ve bir ‘elmas’ şekli oluşturmak için bir hisse senedinin fiyat hareketi tarafından oyulan trend çizgilerinin varlığı nedeniyle bu şekilde adlandırılmıştır.
Elmas Tepe Oluşumunu Kırmak
Genellikle nadir olmalarına rağmen, borsada elmas formasyonları oluştuklarında mevcut bir yükseliş trendinin yakın bir şekilde tersine çevrilmesi için güvenilir göstergeler olabilir. Model, güçlü, yükseliş eğilimi gösteren fiyatlar uzun bir süre boyunca yanlara doğru düzleşmeye başladığında ve bir elmas şeklinin oluşumunu işaret ettiğinde oluşmaya veya oluşmaya başlar. Bu yakın, potansiyel geri dönüşler, teknik tüccarlara büyük karlar kaydetme fırsatı sağlar, bu yüzden her zaman bu tür geri dönüşler ararlar. Büyük getiriler sunma yeteneği, elmas tepe oluşumunu büyük ölçüde güçlü bir model haline getirir. Analistlere göre, elmas oluşumunun boyun çizgisi kırıldığında ve ardından kırılma noktasına eklendiğinde bir elmas oluşumundaki en yüksek nokta ve en düşük nokta hesaplanarak potansiyel bir hareket planlanabilir.
Elmas Üstü ve Altı Pırlanta Formasyon Ticareti – Oluşum ve Yanlış Tanımlama
Borsada elmas formasyonu ideal olarak yalnızca bir yükseliş trendi sona erdiğinde veya sona yaklaştığında meydana gelirken, elmas dip formasyon ticaret oluşumu bir düşüş trendi sona erdiğinde meydana gelir. Üst formasyon genellikle çok daha güçlü olduğu düşünülen baş ve omuz formasyonuyla karıştırılır. Yeni, deneyimsiz bir tüccarsanız, elmas tepe deseni ile baş ve omuz ters desen arasındaki farkın farkında olmalısınız, çünkü birincisi ikincisinden hemen önce gerçekleşir. İkisini yanlış tanımlarsanız, piyasayı erkenden kısaltıyor olabilirsiniz. Ayrıca, baklava desenlerinin ikili üst ve alt desenlerle de karşılaştırılabileceğini unutmayın; bununla birlikte, ikincisi daha az belirgin alçak ve yükseklere sahiptir.
Borsada Elmas Tepe Oluşumlarının Özellikleri
Artık elmas tepe oluşumunun ne olduğunu ve ne zaman oluştuğunu bildiğimize göre, birincil özelliklerine bakalım ve ne zaman oluştuğunu anlayalım. İşte pırlanta üstlerin özellikleri ve elmas formasyonunun oluştuğunu gösteren detaylar;
Çözüm:
Nadiren ortaya çıksa da elmas desen oldukça güvenilirdir. Hisse senetlerinde işlem yaparken, düşüş veya elmas üst grafik modelleri, yükseliş veya elmas alt grafik modellerinden daha yaygındır.
Borsada elmas formasyonu hakkında fikir ve görüşlerinizi yorumlar alanından paylaşabilir ve sorularınızı cevaplandırmak üzere paylaşabilirsiniz.